Mijn favorieten

Volgen van nieuwbouw inclusief update CSM terrein

Nieuwsgierig naar nieuwbouwplannen van Breda?.

Naast websites van bouwbedrijven en nieuwbouwmakelaars waaronder van der Sande, en Kin in de gaten te houden kan je zonder kosten ook bijvoorbeeld de website van BredaVandaag volgen. Zij hebben vaker artikelen over de ontwikkelingen in woningmarkt.. 

Nu eens een mooie bericht van Mura Knijpers  van 16 maart 2018:

BREDA - Het voormalige CSM-terrein wordt mogelijk een nieuwe plek waar wonen en werk samenkomen. Dat heeft de gemeente Breda vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Al geruime tijd is het onduidelijk wat er met het terrein aan de Markkade gaat gebeuren. Op verzoek van en in samenwerking met eigenaar Corbion is een marktverkenning uitgevoerd. Dit om erachter te komen wat realistische plannen zijn met betrekking tot het nieuw te ontwikkelen woonwerklandschap.

De locatie heeft volgens de diverse ondervraagde marktpartijen veel potentie, zeker gezien de goede ligging ten opzichte van het centrum en het station. Een 50-50 mix van wonen en werken wordt geadviseerd, waarbij wat betreft de bedrijvigheid inzetten op vernieuwing en ontmoeting van belang is, aldus wethouder Arbouw in een brief aan de raad. 

Daarnaast wordt gekeken hoe het terrein past binnen de omliggende locaties, zoals het Havenkwartier. Een nieuw stadsdeel van Breda wordt hiermee ontwikkeld, met een geheel eigen identiteit. Eigenaar Corbion liet vorig jaar nog weten het terrein zo snel mogelijk te willen verkopen. Uit de brief van Arbouw blijkt dat dit nog steeds het streven is, maar dat de eigenaar het gebied goed wil overdragen aan de stad.

De wethouder benadrukt dat de ontwikkeling ook iets is van lange adem, waarbij ook samenwerking met provincie gezocht is. De Gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant hebben daarvoor onder de noemer ‘Breda Markstad’ een overeenkomst gesloten. Die betreft de herontwikkeling van meerdere gebieden in en rond het centrum van Breda. Doel van de overeenkomst is vorm en inhoud  geven 'aan maatschappelijke vraagstukken rond de herontwikkeling van de Bredase centrumlocaties'.

Breda staat voor de opgave om invulling te geven aan een groot aantal herontwikkelingslocaties van in totaal circa 124 hectare, bijna 10 keer de omvang van het Chasse? Park. Het gaat om terrein in het centrum van de stad, waaronder het Havenkwartier en het Corbion-terrein, maar ook de voormalige Koepelgevangenis, een deel van de locatie Seeligkazerne, de transformatie van kantoren aan de Markendaalseweg, het voormalig belastingkantoor en binnenkort de voormalige rechtbank.

"Er liggen veel kansen voor deze gebieden in de directe omgeving van het internationaal treinstation. Het is zaak hier op een zorgvuldige en duurzame manier inhoud aan te geven. Breda ziet deze opgave niet alleen als een stedelijke uitdaging, maar ook als een kans voor de regio en de provincie", aldus de gemeente vrijdagmiddag. 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring