Mijn favorieten

NVM: Een garantie voor kwaliteit


Ik vind service, kwaliteit en gedegen kennis over de woningmarkt erg belangrijk.
Daarom ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De grootste branchevereniging van makelaars en taxateurs in onroerende goederen  in Nederland. NVM staat voor deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid. Ze stelt strikte eisen aan hun lidmaatschap. Alleen de beste makelaars die zich kunnen houden aan de NVM-regels mogen toetreden tot NVM. Dat is niet voor iedere makelaar weggelegd. Voor u een garantie voor hoge kwaliteit.  

                                           

Een NVM-makelaar onderscheidt zich op een aantal gebieden: 
  • Een NVM-makelaar/taxateur is goed opgeleid en houdt zijn kennis permanent op peil. Hij/zij is verplicht 8 dagdelen per jaar in de schoolbanken te gaan om de kennis op peil te houden.
  • De NVM-deskundige kent de markt goed.
  • Uw makelaar adviseert over alle aspecten van aan- of verkoop. Hij/zij heeft bouwkundig inzicht en is op de hoogte van de juridische haken en ogen.
  • Een NVM-makelaar of taxateur beschikt over een enorme NVM-database met informatie. Daardoor kan hij uitstekend advies geven en onderbouwen.
  • Marketing is belangrijk onderdeel voor de verkoop van uw huis. NVM heeft verschillende instrumenten ontwikkeld om uw verkoop te ondersteunen. Denk aan Funda, maar ook aan producten als de NoRisk-clausule.
  • Een NVM-makelaar/taxateur gedraagt zich volgens de NVM-Erecode. Hij/zij treedt niet op voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen.
  • Hij/zij behartigt de belangen van zijn opdrachtgever en is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij.
  • NVM ziet er streng op toe dat een NVM-makelaar uitsluitend de belangen van zijn opdrachtgever behartigt. Dit houdt onder andere in dat de makelaar óf opkomt voor de belangen van de verkoper, óf voor de koper. Maar nooit voor beiden tegelijk.
  • Een NVM-makelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid, waardoor hij geen financiële risico’s loopt. Dat is ook in uw belang.
  • Voor eventuele klachten over en geschillen met uw NVM-deskundige kunt u terecht bij de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM en indien nodig een beroep doen op de geschillencommissie van de NVM en de onafhankelijke tuchtrechtspraak.

    
 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring