Mijn favorieten

Help, ik erf een huis


Waar krijg je mee te maken als je een woning erft?

In veel gevallen krijg je op een gegeven moment te maken met een erfenis. Een woning kan hier onderdeel van zijn. Waar moet je dan allemaal op letten?  Ik vertel je graag er meer over tijdens een vrijblijvend gesprek omdat iedere situatie anders is. Ik verstrek je tevens een checklist. 

5 belangrijke tips zijn:
1. Ga tijdig naar een deskundige notaris voor advies en afwikkeling van de erfenis. (Vraag ook offertes op, want er izijn grote verschillen tussen de notaristarieven).
2. Nooit zomaar een erfenis aanvaarden! Onderzoek eerst grondig of er schulden zijn. Bepaal daarna hoe je  het beste de erfenis kan aanvaarden (zuiver, beneficiair of verwerpen). Kies daarna pas een makelaar.
3. Houd rekening met erfbelasting.
4. Wacht niet te lang met de verkoop van de woning. Hoe langer een woning leeg staat, hoe groter het risico op inbraak, schade etc. Ook lopen de kosten op in verband met zaken als verzekeringen, belastingen en nutsvoorzieningen.
5. Schakel een deskundige makelaar in die onder andere ook rekening houdt met zoveel mogelijk risico's met betrekking tot gebreken van het huis uit te sluiten. Zo loop je als verkoper achteraf minder risico.

Als register makelaar richt ik me op verkoop woningen in Breda. Ik vind het superleuk leegstaande woningen en woningen uit een erfenis te verkopen. Waarom? Het is een tak apart waarbij recht en styling bij de verkoop ook een belangrijke rol spelen. Als specialist in verkoopstyling is mijn advies de woning ingericht te verkopen. Waarom? 
  • Het voegt waarde toe, waardoor de kans op hogere verkoopprijs groter is.
  • Ingerichte kamers geven meer sfeer.
  • Het dient als meetinstrument voor de kijker.
  • Iedere kamer heeft een duidelijke functie.
  • Een leegstaande woning lijkt optisch kleiner.
  • En belangrijk de kans op snellere verkoop is groter.
Ga dus niet direct alle meubels verwijderen.
Ik kan eenvoudig de woning van een tijdelijke inrichting en woonsfeer voorzien zonder dat het u extra werk kost. Alles is in één hand waardoor de verkoop soepel en snel kan verlopen.


Ervaringen van enthousiaste verkopers

"Corette is een makelaar met oog voor detail. Ze wist door haar styling adviezen de woning beter in de markt te zetten. Ze gaat net dat ene stapje verder dan waar de gemiddelde andere makelaar Wstopt. Prettig in de omgang en communicatief sterk. Een ambassatdeur voor jouw huis!"
 
Zie hieronder een voorbeeld van een woonkamer.


  

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring