Tips voor bezichtiging door makelaar

Tips bij bezichtigen huis

Je gaat een huis bezichtigen. Waar moet je allemaal op letten of aan denken? Ik heb hieronder 7 belangrijke tips voor bezichtiging van jouw huis vermeld.

 

01 VRAGENLIJST VAN HUIS DOORNEMEN

Neem van te voren de vragenlijst en lijst van zaken goed door. Zo kan je stand van zaken en onduidelijkheden rondom onderhoud direct bij de bezichtiging vragen. Maak zelf ook een vragenlijst met al jouw vragen.

 

02 HEEFT HUIS VOLDOENDE PRIVACY

Heb je voldoende privacy aan de voorkant en in je achtertuin of balkon?

 

03 ONDERHOUD VAN HUIS 

Zitten er vochtplekken of scheuren in de muren, of valt er iets anders op? Ruikt de woning bijvoorbeeld muf. Hoe is het schilderwerk buiten? Vraag de makelaar naar de oorzaak. En ken je iemand die bouwkundig is aangelegd, neem hem al mee bij de eerste bezichtiging zodat je bij interesse de kosten van herstel en een goed bod kan uitbrengen. Als koper heb je ook een onderzoeksplicht.

 

04 KIJK BIJ BEZICHTIGING HUIS NAAR INDELING WONING

Past die bij jouw levensstijl en jouw plannen voor de toekomst? Of is dit aan te passen zonder een grote verbouwing? Kijk wel verder dan je huidige bank. Een bank is gemakkelijk te vervangen.

 
05 GELUIDEN RONDOM HUIS

Zijn er harde geluiden van buiten in de woning te horen? Kun je de (boven)buren horen lopen? Wie worden je buren?

 

06 VERKOPERSWENSEN VRAGEN BIJ BEZICHTIGING HUIS

Vraag of verkoper wensen heeft t.a.v. opleveringsdatum, nieuwe bewoners etc.

 

07 DUURZAAM WONEN MOGELIJKHEDEN BIJ HUIS

Wil je duurzaam wonen? Je hebt evt. gunstigere leningsvoorwaarden. Kijk of het dak gunstig ligt, mogelijkheden voor na-isolatie, warmtepomp en of een eigen oprit.

Wil je meer tips of een checklist voor bezichtiging van jouw droomhuis? Bel Corette Willemars  (06 25 116 893 of 076 888 50 18)

Bij de samenstelling van dit artikel is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de informatie. Corette Willemars dan wel WILLEMARS WONEN kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onjuiste of ontbrekende informatie.

Chat openen
Hulp nodig?
Hoe kan ik je helpen?