Mijn favorieten

Huis kopen of verkopen tijdens de coronacrisis
De huidige situatie rondom het coronavirus heeft ontzettend veel invloed op iedereen. Ook op de huizenmarkt. Hieronder heb ik vermeld hoe ik er mee omga.


Huis verkopen en het coronavirus
Ik bied, net zoals altijd, een aantal keuzes aan om uw huis te verkopen.
 • Alles opstarten en in de verkoop zetten. We gaan aan de slag en de woning kan binnen een week op Funda staan.
 • Alles opstaren maar nog niet in de verkoop zetten. Wij gaan aan de slag met en doen alle voorbereidende werkzaamheden zoals stylingadvies, woningopname, foto’s maken en op het goede moment zetten we de woning in de verkoop.
 • Starten met de voorbereidende werkzaamheden en de fotorapportage onder voorbehoud inplannen over een maand en tussentijds afstemmen of het gunstig is om in de verkoop te zetten.
Ieder huis is anders, iedere verkoper heeft andere wensen waardoor je niet kan zeggen, zet nul de woning in de verkoop of wacht. Ik adviseer daarom graag op maat.
Afspraken bij u thuis zijn nog steeds mogelijk, maar ik houd wel rekening met de adviezen van RIVM. Dus tijdelijk geen handen schudden, 1,5 meter afstand bewaren en bij griep geen fysieke afspraak. Dit kan ook digitaal via een videochatapp. Een indicatie van de waarde van de woning is ook zelfs mogelijk.
Indien u als verkoper het niet fijn vindt dat in deze tijd naar aanleiding van coronavirus veel kijkers uw woning bezichtigen, is het mogelijk het bezichtigingsproces op maat in te richten. Denk hierbij aan bezichtigingen op afstand. Ik leid dan met een telefoon in de hand via een video-chatafspraak Whatsapp. Ik laat de woning zien, de potentiele koper rustig kijken en vragen stellen zodat hij een goed beeld van de woning krijgen.  Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat de kijker bij een bezichtigingsaanvraag eerst een op maat gemaakte videorondleiding door uw woning ontvangt.  Bij serieuze interesse maken we een fysieke bezichtigingsafspraak.

Bezichtigingen
Individuele bezichtigingen mogen nog doorgaan maar het RIVM adviseert wel diverse voorzorgmaatregelen. We vragen aan de kijker met het volgende rekening te houden.
 • Was voor en na de bezichtiging je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Schud geen handen en blijf op gepaste afstand 1,5m
 • Raak niet onnodig veel zaken (deurklinken) aan tijdens de bezichtiging
 • Kom niet met meer mensen dan nodig is. (Maximaal 2)
 • Ik heb wegwerphandschoenen voor de kijker en mezelf.
                        
In het geval dat de kijker grieperig of (mogelijk) besmet is, zal er geen bezichtiging plaatsvinden. Een bezichtiging via video-chat is een optie.
Het kan natuurlijk ook zijn dat de kijker liever niet langs kan/wil komen. Dan is een afspraak via een video-chat ook een goede oplossing.

Bieden en afwikkeling
Als kijker ontvang je via de mail of een inlogaccount de benodigde informatie over de woning. De kijker brengt een bod digitaal uit via de website. Onderhandelingen gaan telefonisch. Het ondertekenen van de koopakte kan tevens digitaal.

Taxaties

Gezondheid staat voorop. Ook bij het taxaties. Taxaties mogen doorgaan maar het RIVM adviseert wel diverse voorzorgsmaatregelen waar ik rekening  meehoud.
 • We schudden tijdelijk geen handen meer.
 • Blijf op gepaste afstand 1,5m.
 • Niet meer mensen aanwezig dan nodig is. 
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Ik raak zo min mogelijk deurklinken en dergelijke aan.
 • Ik vraag aan eigenaren de binnendeuren alvast openzetten en de lichten aan te doen als de kamer donker is.
 • Ik neem wegwerphandschoenen mee.
De interne inspectie mag niet achterwege blijven maar duurt wel zo kort mogelijk. In het geval dat u grieperig of (mogelijk) besmet bent, kan er geen taxatie plaatsvinden. We maken dan een nieuwe afspraak. 

Veel gestelde vragen
Is een waardebepaling van mijn woning mogelijk?
Ja dit is nog steeds mogelijk. Bij een fysieke afspraak houd ik wel rekening met de richtlijnen van RIVM maar het kan ook digitaal.

Kunnen er nog bezichtigingen in mijn woning plaatsvinden?
Bezichtiging van jouw woning is mogelijk. Ik zie erop toe dat de RIVM-richtlijnen in acht worden genomen worden en ik maak gebruik van wegwerphandschoenen. Een persoonlijke rondleiding via whatsapp is ook mogelijk. Ik plan deze bezichtigingen ruim in, zodat u alle tijd heeft om uw vragen te stellen.

Zijn taxaties, bouwkundige keuring en woningfotografie nog mogelijk?
Afspraken waarbij fysieke aanwezigheid nodig is mogen nog doorgaan, maar met zo min mogelijk personen. Ik volg altijd de RIVM-richtlijnen op. Ik houd je hiervan op de hoogte.  

Kan de overdracht bij de notaris nog plaatsvinden?
Ja, maar de notaris zal vaak aan de verkoper vragen om bij volmacht te ondertekenen. Ik leg het u graag uit.

Kan de overdracht bij de notaris doorgaan als de koper corona krijgt?
Dit hangt van de situatie af. Ik vertel er graag meer over.

Is het slim mijn woning nu te verkopen?
Dat hangt van uw wensen af. De rentestanden zijn laag en de kopers willen hier graag van profiteren. Er is nog altijd een tekort aan woningen in Breda en er zijn nog veel serieuze zoekers. Het voorjaar is ook een goed seizoen om in de verkoop te zetten. Ik bespreek graag geheel vrijblijvend uw wensen. 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring