Verkoopgesprek

Kiezen van een makelaar. Waar op letten?

Je wilt je huis verkopen en op zoek naar een  makelaar. Hieronder heb ik een aantal belangrijke punten vermeld waar je rekening mee kan houden:

 

01 ERVARING

Kijk naar de ervaring en kwalificaties van de makelaar en hoe lang hij of zij al werkzaam is in de vastgoedsector. Een makelaar met een langere ervaring heeft vaak een uitgebreider netwerk en meer kennis van de lokale vastgoedmarkt.

Het is ook belangrijk dat de makelaar weet waarover hij het heeft, wie de verwachte koper is en hoe hij daar het beste op in kan spelen. Maar ervaring is niet heilig. Het is ook belangrijk dat hij enthousiast is en die extra stap voor JOU zet.  Want jij bent de klant.

Je kan beter een makelaar hebben die zich richt op een bepaalde regio, doelgroep, of bijvoorbeeld soort woning dan dat hij alles maar accepteert.

 

02 VERKOOPSTRATEGIE EN VERKOOPPROCES

Vraag wat jouw woning realistisch waard is en hoe dit onderbouwt. Gebruikt hij recente vergelijkbare verkopen? Vervolgens vraag je naar de verkoopstrategie. Hoe wil ij deze prijs realiseren? Met welke prijs wil hij jouw woning in de verkoop zetten.  Is zijn voorstel een hoge vraagprijs en hoog bod of kiest hij liever voor een lage vraagprijs en snel veel kijkers. Let dan wel op je prestatie afhankelijke courtage hebt. Dit kan dan duur uitpakken. De prijs te hoog of te laag zetten, is gewoon fout. En hoeveel bezichtigingen doet hij maximaal en doet hij deze ook in de avond en weekend? Uit ervaring weet ik dat de eerste kijker niet de beste voor jou is en niet iedere kijker kan gemakkelijk door zijn werk.

Vraag naar hoe het verkoopproces is ingericht en wie daarbij zijn betrokken. Heb je de makelaar als vast aanspreekpunt voor alles of is er ook een binnendient. En worden de bezichtigingen door de zelfde makelaar gedaan of verschillende.  Zijn bepaalde onderdelen uitbesteed? Hoe lang duurt gemiddeld een verkoop? En hoe maakt de makelaar  het verkoopproces voor jou gemakkelijk?

 

03 KOSTEN 

Vraag naar de kosten en tarieven van de makelaar en vergelijk deze met andere makelaars in de omgeving. Let op dat goedkoop niet altijd de beste keuze hoeft te zijn, omdat u uiteindelijk wellicht meer betaalt voor een minder goede dienstverlening.

 

 04 REVIEWS

Zoek online naar reviews en ervaringen van andere klanten die al eens met de makelaar hebben samengewerkt. Dat kan bijvoorbeeld op Funda en Google.
Hieruit kunt u afleiden hoe tevreden anderen waren over de dienstverlening van de makelaar.

Of vraag een bezichtiging aan bij de makelaar en ervaar hoe hij een rondleiding verzorgt.

 

05 PERSOONLIJKE KLIK

Kies voor een makelaar waar u een goede persoonlijke klik mee hebt en waar u een goed gevoel bij hebt. Een woning kopen of verkopen is een belangrijke stap en het is belangrijk om iemand te hebben die u vertrouwt en waar u zich prettig bij voelt.

 

Bovenstaande vragen en tips zullen je helpen bij de keuze van een makelaar en geven je rust in een spannende tijd.
Ik voel me vereerd als je me belt voor een vrijblijvend gesprek.

Bel Corette Willemars  (06 25 116 893 of 076 888 50 18)

Bij de samenstelling van dit artikel is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de informatie. Corette Willemars dan wel WILLEMARS WONEN kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onjuiste of ontbrekende informatie.

Chat openen
Hulp nodig?
Hoe kan ik je helpen?