Mijn favorieten

De woning wel of niet leeg halen?

Een huis erven: Wel of niet leeg maken?

Er komt wel wat bij kijken. Afscheid nemen van iemand en ook nog alles in goede banen leiden. Ga de woning niet direct leegmaken want dan heb je de erfenis al zuiver aanvaardt. (zie ook rijksoverheid.nl).
Bepaal dus eerst of je de erfenis zuiver wil aanvaarden. Zijn er misschien schulden? Laat je  adviseren door een specialist (bijv. notaris) Het regelen van de documenten kan best veel tijd kosten. Ga aan de slag want als het lang duurt ga je over de woning belasting betalen aan de overheid. Een andere belangrijke activiteit is de verklaring van erfrecht. Een verklaring van erfrecht is een notariële akte waaruit valt af te leiden wie de erfgenamen zijn, of ze de erfenis aanvaard hebben en wie wat mag doen.

Alles geregeld? Ga hem dan niet helemaal leeghalen. Als verkoper wil je de hoogste waarde voor de woning.Waarom niet helemaal leeghalen?
  • De woning lijkt kleiner omdat de kijker dan geen referentiepunt heeft. Ze hebben dan moeite om te bepalen of hun hoekbank past .
  • Ingerichte kamers geven meer sfeer.
  • De kans op hogere verkoopprijs is aanzienlijk. Een mooie foto zegt meer dan 1000 woorden.
  • Er zijn vaak nog veel spullen bruikbaar om de woning meer sfeer en de ruimte een duidelijke functie te geven. 

Ik heb al vaak meegemaakt dat een erfgenaam de woonkamer helemaal wil leeghalen terwijl bijvoorbeeld de tafel nog goed bruikbaar is. Het is ook heel handig bij bezichtigingen want je kan met de klant dan gemakkelijk zaken bespreken en als iemand slecht ter been is kan die even uitrusten.
Andere tip: Laat het bed staan. Ik hoor u alleen denken: Een oud bed is toch niet mooi staat toch raar. Dat klopt. Maar een bed is een bed en met een leuk sprei en wat kussens geeft het sfeer, zie jet het oude bed veel minder en kan de kijker gemakkelijk zien dat de slaapkamer groot genoeg is voor een 2 persoons bed. Daarnaast bespaart het je ook geld omdat het huis niet volledig ingericht hoeft te worden.

Conclusie: stem dus tijdig af wat nog gebruikt kan worden en haal het huis niet alvast leeg. Als makelaar en vastgoedstyliste heb ik goed inzicht wat handig is om te laten staan. Daarnaast kan ik de woning aanvullen met woonaccessoires en zorgen voor sfeer en inzicht. Ik kom graag langs om je advies te geven. Ik ga natuurlijk ook graag aan de slag om uw woning te verkopen. Het stylingadvies is dan gratis.  Meer info? Bel me: 06 25 11 68 93 of mail naar info@willemarswonen.nl.

Posted by Corette

©   WILLEMARS WONEN
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring