Mijn favorieten

Wel of niet gaan verkopen rondom Carnaval

Je wilt je huidige woning graag gaan verkopen. Maar is het slim je woning rondom Carnaval te gaan verkopen? Iedereen wilt graag het op het beste moment verkopen en het is dus een logische vraag die ons bezighoudt.

Iedereen weet dat als je woning rondom de Kerst wilt verkopen je het niet te bont moet maken met versieringen en foto’s moet maken zonder alle versieringen. Je kan wel een kerstboom opzetten als hij maar niet een te groot deel van je woonkamer opslokt. Omdat het winter is en de tuin wat kaler is, is het slim voor wat extra sfeer in de tuin te zorgen. En als je de tijd hebt, wordt vaak geadviseerd te wachten na de Kerstdagen. Maar wat m.b.t Carnaval? Je ziet de carnavalsspullen al bij Albert Heijn, Action en iedereen is van alles voor de Carnaval aan het regelen en als je niet houdt van Carnaval ga je misschien wel op wintervakantie?
Het is nu een goed moment om te verkopen. De rente is op dit moment nog altijd erg laag en dat is gunstig voor woningkopers. Het is daardoor erg aantrekkelijk voor hen om nu een hypotheek af te sluiten. Er is ook veel vraag en weinig aanbod in Breda waarbij een groep al langer zoekt. Op een gegeven moment kan een woningzoeker sneller geneigd hoger te bieden. Dit wordt versterkt door het feit dat de woningprijzen nog steeds stijgen en hoe langer/zoekt je wacht hoe meer je nu betaalt. Echter een deel van de woningzoekenden zal tijdens de Carnaval met zijn hoofd ergens anders zitten en als dit jouw doelgroep is, zou het zonde zijn hen te missen. Om de beste prijs voor je huis te krijgen is het dan slim om even te wachten tot na de Carnavalsvakantie. Dit is wel afhankelijk van o.a. je soort woning en ligging. Stem dit daarom af met je makelaar. En misschien wil jezelf ook wel Carnaval vieren en zit je niet te wachten op dat je voor de bezichtigingen je woning moet schoonmaken en niet thuis kan zijn. Er is ook een groot tekort aan bepaalde woningen in Breda, kijk dus ook naar wanneer jij de sleutel van je andere woning krijgt en wilt verhuizen. Een ander voordeel om even te wachten is dat je dan de foto’s in de lente kan maken en de kleuren in de natuur weer tevoorschijn komen. Je foto’s zien er mooier en frisser uit en de kans op mooie weer bij de bezichtiging is groter.

Het is dus nu een goed moment om te verkopen, maar het exacte tijdstip is afhankelijk van je woning en je eigen wensen. Stem het daarom af met je makelaar wat het beste is.
Veel succes met de verkoop en heb je vragen of tips, ik hoor ze graag.

Posted by Corette

©   2020 WILLEMARS WONEN
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring