Mijn favorieten

Ga je jouw woning verkopen?

Je woning verkopen in deze tijd? Makkie toch? Als verkoper zit je in een luxe positie maar pas toch op voor onderstaande valkuilen.

1. Je huis helemaal zelf verkopen
Het kan, maar dan moet je wel over de skills van een makelaar beschikken en de tijd hebben. Ken je volledig de markt? Weet je wat de woning waard is of wat de koper maximaal wil besteden? Verkopen tegen een te laag bedrag is zonde.

2. De verkeerde prijs vragen
De prijs te hoog of te laag zetten, is gewoon fout. De juiste prijs is o.a. afhankelijk van de woning, wijk en verkoopperiode.  Een makelaar weet wat je voor je woning kan vragen.

3. Belangrijke gebreken niet doen en niet opruimen
Als de koper ziet dat iets kapot is, zal hij dat al gauw hetelfde denken over de andere zaken en haakt hij eerder af. Je kan maar 1 keer een eerste indruk maken. Zorg voor het perfecte plaatje.

4. Een lege woning
Niets zo deprimerend als lege slaapkamers, keukens of een kale woonkamer. De kijker wil de mogelijkheden van elke ruimte zien. Zonder meubels is dat moeilijk. De ruime lijkt ook kleiner, waardoor hij al gauw zal denken, dit is te klein voor mij of hier past mijn hoekbank niet. 

5. Je ego
Er kan slechts één winnaar zijn in een onderhandeling? Fout. Maak er een win-win van. Liever iers water bij de wijn dan gezeur bij de inspectie of achteraf of een onverkochte woning toch?

6. De nadelen van je woning verbergen
De mindere aspecten van je woning komen vroeg of laat toch boven water drijven. Wees er dus open over.. 

7. Slechte foto’s
Slechte foto’s kosten je duizenden euro’s. De meeste mensen starten hun zoektocht naar een woning online. Goede foto’s zijn dan vaak doorslaggevend.

Nog meer tips? Ik hoor ze graag.


Posted by Corette

©   WILLEMARS WONEN
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring