Kosten verkoop huis

Zijn kosten van makelaar aftrekbaar?

Zijn de kosten van de makelaar aftrekbaar? Bij de verkoop van je huis  heb je te maken gehad met allerlei kosten en je wilt natuurlijk zo min mogelijk inkomstenbelasting betalen. Veel mensen vragen zich af of de kosten van de makelaar aftrekbaar zijn. Welke kosten van jouw verkoop zijn dan aftrekbaar en welke niet? Helaas niet veel.

Aftrekbaar is:
  • Kosten van doorhalen (royement) van de hypotheek op de verkochte woning. (Dit is bij de vraag: Hebt u naast de rente nog andere kosten, andere kosten bij het het onderdeel hypotheken en andere schulden).
Niet aftrekbaar zijn:
  • De advies- en bemiddelingskosten in verband met verkoop van de woning
  • Kosten van het aanvragen/definitief maken van het energielabel
  • De makelaarskosten van de verkoop van de woning
  • De taxatiekosten in verband met de verkoop van de woning. Is de taxatie voor de koop van je woning dan is deze wel aftrekbaar. Let hier dus goed op.

Je hebt deze kosten wel nodig bij het beantwoorden van de vragen van de belastingdienst bij het onderdeel woning en andere onroerende zaken.

De meeste aftrekposten vind je bij de aankoop van de woning. Daar meer over in een andere blog.

Bij de samenstelling van dit artikel is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de informatie. Corette Willemars dan wel WILLEMARS WONEN kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onjuiste of ontbrekende informatie.

Bekijk hier ons complete Makelaars ABC

Afkomstig van www.belastingdienst.nl  d.d. 2 mei 2021

Chat openen
Hulp nodig?
Hoe kan ik je helpen?