Stappenplan verkoop van jouw huis

Goede voorbereiding is het halve werk

Stappenplan voor huis verkopen is superhandig, waardoor je met gerust gevoel je huis verkoopt.  Verkopen doe je niet iedere dag. Je wilt je daarom goed voorbereiden. 

Maar wat moet je allemaal doen zodat het een succes wordt? En wat is mijn huis waard? Ik werk met een helder stappenplan die ik graag in detail aan je uitleg, zodat je zonder zorgen de volgende stap kan zetten. 

 

 

 

Succesvolle stappenplan van verkoop, zo gaan we het doen

Afhankelijk van de situatie op de woningmarkt, jouw eigen financiële situatie, jouw huis, wensen en risicobereidheid is het slim eerst te verkopen of te kopen.

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek geef ik je graag advies, zodat je kan bepalen wat voor jou slim is. 

Tijdens dit gesprek beantwoord ik graag ook jouw vragen en uitleggen hoe ik jouw huis het beste op basis van jouw wensen kan verkopen en wat hij waard is. 

Om de makelaar  te kiezen die bij je past heb je misschien gesprekken met diverse makelaars.

Naderhand evalueer je deze makelaars op verkoopstrategie, ervaring, branchevereniging, verkooptips, waarde en kosten, referenties en op  goed gevoel.  Tijdens een vrijblijvend gesprek leg ik je graag uit waar ik voor sta en beantwoord geheel vrijblijvend jouw vragen.

Bij mij betaal je alleen voor wat je wilt en garandeer ik een persoonlijke aanpak. Jouw wensen staan centraal. Je ontvangt onder andere advies over de stappen van verkoop van jouw huis, de perfecte vraagprijs, marketingtips en stylingtips. 

De afspraken leggen we overzichtelijk vast in een opdracht van dienstverlening. Zo heb je geen kleine lettertjes of verrassingen achteraf.

Wat zijn de unieke verkooppunten van jouw huis en wat maakt je huis bijzonder?  Wie is je doelgroep? Starters, doorstromers, senioren, jonge stellen, gezinnen etc…?  Staan er nog meer soortgelijke huizen in de verkoop? Waar komt de koper vandaan? Zijn er onlangs soortgelijke huizen verkocht?  

Op basis van deze informatie bepalen we de optimale marketingstrategie, zodat we het beste verkoopresultaat behalen.

Schilderwerk, reparaties, opruimen, hotellook en woonsfeer creëren. Dat zijn belangrijke dingen die je in het algemeen hoort, want de eerste indruk is goud waard. 

Maar wat moet jij precies doen? Ik leg per ruimte uit wat slim is om te doen.  Effectief en gemakkelijk want je hebt al genoeg te doen. 

Als je wilt kan ik  woonaccessoires meenemen voor extra woonsfeer en een betere presentatie.

Dit dus met het doel je huis zo goed mogelijk te presenteren en te zorgen voor meer kijkers en een hogere verkoopprijs.

Bij presentatie op Funda moet het energielabel al definitief zijn. Ik geef graag namen bij wie je dat kan doen, maar ik kan het ook voor je regelen.

Als verkoper heb je een informatieplicht. Dit doe je o.a. aan de hand van het invullen van NVM vragenlijst. Daarnaast o.a. lijst van zaken, eigendomsbewijs, garanties, facturen invullen en/of opzoeken. Dat kan online als je dat graag wilt maar kan ook op papier. 

Professionele fotografie, woningfilm, verkoopteksten t.b.v. brochure, internet, Funda en social media. Dat zijn belangrijke onderdelen van de presentatie van de woning.

Ik zet net die stap verder dan andere makelaars door bijvoorbeeld bij de fotopresentatie aanwezig te zijn en de laatste puntje op de i te zetten of door van te voren effectieve verkooptips te geven die niet veel tijd kosten. 

Niet voor niets is mijn slogan: met oog voor detail.

Presentatie op diverse websites, waaronder FUNDA en social media. Maar ook van te voren uitwisseling met woningzoekenden en andere makelaars is een onderdeel hiervan. Ik vertel er graag meer over. 

Van te voren afstemming wanneer bezichtiging mogelijk is en achteraf op dezelfde terugkoppeling hoe de bezichtiging was. Je hebt ook eenvoudig altijd in 1 oogopslag inzicht in alle bezichtigingen en de status ervan in jouw online woondossier. 

Ik screen van te voren de kijkers, want je wilt natuurlijk niet voor niets druk maken en je woning bezichtingsproof maken.  Ik wil ook de beste koper voor jouw huis.

 

Onderhandelen is een belangrijk onderdeel van de verkoop en kan ontzettend spannend zijn. Natuurlijk ga ik voor de beste deal voor jou. Als er biedingen binnenkomen geef ik advies over wat slim is te doen. Ik voer namens jou de onderhandelingen.

Natuurlijk bepaal jij uiteindelijk wat je wilt en zie je in een biedlogbok overzichtelijk alle biedingen.

Gefeliciteerd. We hebben overeenstemming over oa. prijs, voorwaarden en opleverdatum. Ik stel de koopakte op en zorg voor ondertekening. Dit kan digitaal

Ik bewaak het juridische traject, waaronder de afloop van de voorbehouden, de bankgarantie en de opleverdatum.

Het echte moment is daar. We doen samen de inspectie van jouw huis en vervolgens gaan we naar de notaris voor ondertekening van de akte en de sleuteloverdracht.

Stappenplan voor jouw huis op maat

Corette helpt je graag!

Hoe zou het voor je zijn als je met met een eenvoudig en helder stappenplan en checklist op maat weet wat je moet doen en over de rest niet druk hoeft te maken?

Als makelaar ontzorg ik graag en en leg ik tijdens een vrijblijvend gesprek de stappen van verkoop uit en zorg ik voor de beste verkoop. 

Naast deze stappen en marketingstrategie geef ik graag advies over de waarde van jouw huis en welke vraagprijs slim is te hanteren voor Funda.  Een eerlijk verhaal, want je zit niet te wachten op verrassingen achteraf en een verkoop die langer duurt dan dat je wilt. 

Ik hoor graag je wensen, zodat ik een offerte op maat voor jou kan maken. Helder en zonder kleine lettertjes. 

Wat kan Willemars Wonen voor u betekenen

Taxatierapport

HELDERE INFORMATIE

Stappenplan op maat

 Onderbouwde waarde

Concrete en eerlijke antwoorden en tips

Vastgoedstyling willemars wonen

GoED GEVOEL

Rust in je hoofd

Eén gezicht, korte lijnen

Betrokken makelaar

beter resultaat verkoop tips

Betere resultaten

Mooiere presentatie

Professioneel, zakelijk, persoonlijk

Verhoog verkoopkans en prijs

Klanten over Willemars Wonen

Krijg overzicht en relax

In 3 stappen je huis verkopen

  1. Plan een gratis adviesgesprek in.
  2. Ontvang antwoord op je vragen, advies, stappenplan en offerte op maat.
  3. Ik zorg voor beste verkoop zonder zorgen waarbij ik jouw vaste aanspreekpunt ben. 
Chat openen
Hulp nodig?
Hoe kan ik je helpen?