Huis erven zorgvuldig verkopen

Huis erven. Wat nu? 5 tips!

Een huis erven van je familie. In veel gevallen krijg je op een gegeven moment te maken met een erfenis. Een woning kan hier onderdeel van zijn. Waar moet je dan allemaal op letten als je een huis erft en wat moet je vooral niet doen? 

5 Belangrijke tips:

 1. Ga tijdig naar een deskundige notaris voor advies en afwikkeling van de erfenis. (Vraag ook offertes op, want er zijn grote verschillen tussen de notaristarieven bij het erven van een huis).
 2.  Nooit zomaar een erfenis aanvaarden! Onderzoek eerst grondig of er schulden zijn. Bepaal daarna hoe je  het beste de erfenis kan aanvaarden (zuiver, beneficiair of verwerpen). Kies daarna pas een makelaar.
 3. Houd tijdig rekening met erfbelasting en de rente als je een huis erft.
 4. Wacht niet te lang met de verkoop van het huis dat je hebt geërfd. Hoe langer deze woning leeg staat, hoe groter het risico op inbraak, schade etc. Ook lopen de kosten op in verband met zaken als verzekeringen, belastingen en nutsvoorzieningen.
 5. Schakel een deskundige makelaar in die onder andere ook rekening houdt met zoveel mogelijk risico’s met betrekking tot gebreken van het huis uit te sluiten. Zo loop je als verkoper achteraf minder risico.

 

Ik vertel je graag er meer over tijdens een vrijblijvend gesprek omdat iedere situatie bij het erven van een huis anders is.  Naast beantwoording van al je vragen, verstrek ik je tevens een handig stappenplan en checklist. 
Als register makelaar richt ik me op verkoop woningen in Breda. Ik vind het superleuk leegstaande woningen en huizen uit een erfenis te verkopen. Waarom? Het is een tak apart waarbij recht en styling bij de verkoop ook een belangrijke rol spelen.

Als specialist in verkoopstyling is mijn advies jouw geërfde huis ingericht te verkopen. Waarom? 

 • Het voegt waarde toe, waardoor de kans op hogere verkoopprijs groter is.
 • Ingerichte kamers geven meer sfeer.
 • Het dient als meetinstrument voor de kijker.
 • Iedere kamer heeft een duidelijke functie.
 • Een leegstaande woning lijkt optisch kleiner.
 • En belangrijk de kans op snellere verkoop is groter.

 

Ga dus niet direct alle meubels verwijderen.

Als je wilt, kan ik eenvoudig de woning van een tijdelijke inrichting en woonsfeer voorzien zonder dat het u extra werk kost. Alles is in één hand waardoor de verkoop soepel en snel kan verlopen. Dat wil je toch ook?

Ervaringen van enthousiaste verkopers

Dit zegt Henny: 
“Corette Willemars is meer dan een makelaar. Wij verkregen een appartement uit een erfenis, in een plaats (Breda) waar wij niet wonen. Corette heeft alles voor ons geregeld: styling, foto’s, kleine reparaties, schoonmaak, ontruiming, overdracht bij de notaris en niet te vergeten snelle verkoop voor een goede prijs. Kortom, zoek je een makelaar die service en klantgerichtheid in de praktijk meer dan waar maakt: bel Corette Willemars voor de verkoop van je huis in Breda en omstreken.”. 

Dit zegt Inge:
Nadat we het huis van onze ouders erfden, wilden we bij de verkoop ‘ontzorgd’ worden. Corette heeft dat zeker gedaan! Ze nam de tijd voor ons, respectvol, persoonlijke benadering, goed advies, altijd bereikbaar, korte lijnen en niet te vergeten haar geweldige styling. Corette is echt aan te raden als verkoopmakelaar.

Dus wil je bij de verkoop totaal ontzorgd worden in deze moeilijke tijd en:

 • antwoord op je vragen
 • geen fouten maken
 • handige checklijst en stappenplan ontvangen
 • een deskundige NVM makelaar die de tijd voor je neemt en inspeelt op je wensen?

Kies een makelaar die bij je past.

Bij de samenstelling van dit artikel is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de informatie. Corette Willemars dan wel WILLEMARS WONEN kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onjuiste of ontbrekende informatie.

Bekijk hier ons complete Makelaars ABC

Chat openen
Hulp nodig?
Hoe kan ik je helpen?